iZi Combi X4 ISOfix


Pogodno za:
Dob: 0-4 godina
Težina: 0-18 kg

Sigurnost i inovacije

Nova istraživanja pokazuju da bi se sva djeca mlađa od tri godine trebala voziti u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Testiranja autosjedalica koja su proveli ADAC i Međunarodni savez udruga potrošača ICRT pokazuju da je rizik za ozljede vrata 5 puta veći kod autosjedalica okrenutih u smjeru vožnje od onih okrenutih suprotno od smjera vožnje.

Iskustva iz Skandinavije u kojoj se već dugi niz godina koriste autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje također pokazuju da ljuštura tako okrenute autosjedalice štiti dijete od udara u prednje sjedalo automobila ili druge objekte koji mogu letjeti po kabini u slučaju sudara. Nadalje, smanjuje se mogućnost ozljeda koje uzrokuje pritisak pojaseva na tijelo djeteta.
Proučavanjem niza stvarnih nesreća u kojima su kao putnici sudjelovala djeca, Volvo je također dokazao da su autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje 5 puta sigurnije od autosjedalica okrenutih u smjeru vožnje.

NOVA POBOLJŠANJA – Samo kompaktno

Klizeće ISOfix ručke

Duljina ISOfix ručke može se prilagoditi po stupnjevima. Taj jedinstvena inovacija iz BeSafe-a znači da možete prilagoditi sjedalicu onako kako želite koristiti prostor u automobilu!

 

Prilagodljivi prostor u automobilu

Autosjedalica može biti kompaktnija dok je dijete malo, čime se dobiva i više prostora za odrasle. Kako dijete raste, sjedalica se prilagođava kako bi dijete imalo više prostora kada to bude potrebno. iZi Combi X4 ISOfix se može okrenuti u smjer suprotan od smjera vožnje, ali i u smjer vožnje

Lako postavljanje iZi Combi X4 ISOfix autosjedalice

BeSafe iZi Combi X4 ISOfix se može jednostavno ˝kliknuti˝ na ISOfix u automobilu. Jednostavna izvlačna potporna noga i podesivi prednji oslonac omogućuju postavljenje u nekoliko sekundi!

 

Suprotan smjer- 5 puta sigurniji

Road Traffic Safety organizacije, kao i BeSafe preporučuju da se djeca voze u smjeru suprotnom od smjera vožnje što je duže moguće, čak do četvrte godine starosti djeteta. Smjer suprotan od smjera vožnje je je pet puta sigurniji za djecu te dobne skupine. Nažalost, mnogi okreću djecu prema naprijed prerano, a jedan od razloga je taj što sjedalice okrenute u smjer uprotan od smjera vožnje zauzimaju previše prostora u automobilu. Naše ődrasle˝ ideje o ograničenom prostoru u automobilu i onom za putnike navodi se kao razlog za prerano okretanje djeteta u smjer vožnje. BeSafe je ozbiljno razmotrio taj problem i pronašao sjajno rješenje: uz naše jedinstvene, prilagodljive ISOfix ručice, BeSafe iZi Combi X4 ISOfix može se namjestiti skroz do stražnjeg sjedala dok je dijete malo, čime dobivate gotovo 10 cm dodatnog prostora za prednje sjedalo, a zatim se sjedalica može pomicati kako dijete raste. Tako djeca mogu sjediti na najsigurniji način, što je dulje moguće.

 

 


Pogledajte: Sigurnost / Zašto suprotno od smjera vožnje
Pogledajte: Sigurnost / BeSafe preporuke
 

Glavne osobine

Kombinirana autosjedalica koja se može koristiti za djecu grupe 0+ i 1 (od 0-18kg).

Postavlja se u smjeru suprotnom od smjera vožnje pomoću ISOfix-a i potporne noge.
U smjeru vožnje postavlja se pomoću pojasa automobila.

1. SIP – Zaštita od bočnog udara. Štiti glavu i vrat djeteta.

2. Naslon za glavu s ljušturom od EPS pjene namješta se jednim pritiskom na ručicu naslona. Rameni pojasevi autosjedalice na taj način automatski se namještaju u jedan od 8 mogućih položaja.

3. Novi sustav pojaseva s magnetima, drži pojaseve izvan autosjedalice kako bi se dijete lakše postavilo u autosjedalicu.

4. Podesiv nagib sjedalice u 4 različita položaja za spavanje

5. Protu-rotacijski prednji oslonac. Štiti dijete u slučaju stražnjeg udara.

6. Univerzalni ISOfix konektori – sa “zelenim” indikatorima koji označavaju ispravno postavljanje i mogu se namještati po stupnjevimam kako bi se prilagodila veličina prostora u automobilu

7. Integrirana potporna noga


- Presvlaka se lako skida i pere u perilici (40° program za vunu)

Odobreni period za korištenje u smjeru suprotnom od smjera vožnje: 0-18 kg (grupa 0+ i 1)
Odobreni period za korištenje u smjeru vožnje: 9-18 kg (grupa1)

Odobreno u skladu sa standardom: ECE R44-04

Materijal ljušture: Polipropilen
Unutrašnja ljuštura: EPS

 


Dodatna oprema

Skupljač remena

Skupljač remena

Zaštita za sjedalo automobila

Zaštita za sjedalo automobila

Zaštita za stražnju stranu sjedala auta s džepovima

Zaštita za stražnju stranu sjedala auta s džepovima

Dječje ogledalo

Dječje ogledalo

Ljetna presvlaka od frotira - Bijela

Ljetna presvlaka od frotira - Bijela

Ljetna presvlaka od frotira - Bež

Ljetna presvlaka od frotira - Bež

Ljetna presvlaka od frotira - Tirkizna

Ljetna presvlaka od frotira - Tirkizna

Jastučić za bebe

Jastučić za bebe

Video uputa za korištenje


iZi Combi X4 ISOfix / Boja br.46 / Siva - unutrašnjost automobila / Preporučena maloprodajna cijena: 4.195,00 kn iZi Combi X4 ISOfix / Boja br.64 / Black Cab / Preporučena maloprodajna cijena: 4.069,00 kn iZi Combi X4 ISOfix / Boja br.01 / Midnight Crna / Preporučena maloprodajna cijena: 4.159,00 kn iZi Combi X4 ISOfix / Boja br.02 / Metallic siva / Preporučena maloprodajna cijena: 4.159,00 kn iZi Combi X4 ISOfix / Boja br.03 / Ivory bež / Preporučena maloprodajna cijena: 4.159,00 kn iZi Combi X4 ISOfix / Boja br.07 / Sunset crvena / Preporučena maloprodajna cijena: 4.159,00 kn
Za informaciju o cijeni odaberite željenu boju.

Copyright © 2011 HTS & Mikroedra   e-mail: info@besafe.hr