iZi Kid X2 i-Size


Pogodno za:
Visina: 61-105 cm

POBJEDNIK TESTIRANJA!

BeSafe iZi Kid X2 i-Size proglašen je pobjednikom u kategoriji “1-4 godine” na velikom projetnom testiranju autosjedalica koje provode Stiftung Warentest i ADAC. Na bodovanju parametra sigurnosti postigao je nevjerojatan rezultat od 1.1, najbolji od svih 66 do sada testiranih autosjedalica u ovoj kategoriji u povijesti ADAC-ovog testiranja. 

iZi Kid X2 i-Size odobren je sukladno novom EU standardu R-129 (i-Size), te je položio iznimno zahtjevno testiranje Plus test. Pobjednik je testiranja engleske organizacije Which?, danske Tænk i nizozemske Consumentbond.


Skandinavski izbor

 
BeSafe iZi Kid X2 i-Size je autosjedalica koja se postavlja isključivo u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Predviđena je za djecu visine od 61 do 105 cm što je otprilike od navršenih 6 mjeseci do 4 godine. Sjedalica se može postaviti isključivo pomoću ISOfix sustava. BeSafe iZi Kid X2 i-Size dizajnirana je i proizvedena kako bi djeci pružila najbolju moguću sigurnost, a zahvaljujući izvrsnim položajima za spavanje pruža im udobnost na dužim i kratkim vožnjama.

Više mjesta u automobilu

Prilagodive ISOfix ručice omogućavaju roditeljima da odluče koliko će mjesta u automobilu zauzeti autosjedalica. iZi Kid X2 i-Size može se postaviti bliže naslonu sjedala dok je dijete maleno, a prilagodive ISOfix ručice omogućavaju odmicanje autosjedalice od sjedala automobila kako dijete raste i povećavaju prostor za noge djeteta. Stoga dijete može putovati okrenuto suprotno smjeru vožnje najmanje do dobi od 4 godine, kao što preporuča BeSafe.

Izvrsna zaštita od bočnog udara

iZi Kid X2 i-Size unaprijeđena je verzija autosjedalice iZi Kid X1 i-Size. Najveća se razlika odnosi na novo, jedinstveno i inovativno rješenje zaštite od bočnog udara SIP+. SIP+ pričvršćen na bok sjedalice prema vratima automobila dodatno poboljšava sigurnosne performanse sjedalice u slučaju bočnog sudara.

Autosjedalica odobrena u skladu s novim sigurnosnim standardom UN r 129 (i-Size)  

iZi Kid i-Size je jedna od pvih dječjih autosjedalica odobrena prema novim sigurnosnim standardima. Dok stari (ECE r 44) standard datira još iz 70-ih godina, novi UN r 129 (i-Size) je iz 2013/2014. (ovdje pročitajte više o i-size regulativi)

i- Size standard daleko bolje prati moderne automobile i današnju situaciju u prometu. Novi standard propisuje vožnju djece u autosjedalicama okrenutim suprotno smjeru vožnje minimalno do navršenog 15. mjeseca, a također ima i rigoroznije testiranje bočnih sudara. Prema tome, UN r 129 (i-Size) je najsigurniji izbor.

Što duže u suprotnom smjeru

Dugogodišnja istraživanja i praćenje prometnih nesreća pokazuju da bi se sva djeca prvih nekoliko godina života trebala voziti u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Testiranja autosjedalica koja su proveli ADAC i Međunarodni savez udruga potrošača ICRT pokazuju da je rizik za ozljede vrata 5 puta veći kod autosjedalica okrenutih u smjeru vožnje od onih okrenutih suprotno od smjera vožnje.

Iskustva iz Skandinavije u kojoj se već dugi niz godina koriste autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje također pokazuju da ljuštura tako okrenute autosjedalice štiti dijete od udara u prednje sjedalo automobila ili druge objekte koji mogu letjeti po kabini u slučaju sudara. Nadalje, smanjuje se mogućnost ozljeda koje uzrokuje pritisak pojaseva na tijelo djeteta.

Proučavanjem niza stvarnih nesreća u kojima su kao putnici sudjelovala djeca, Volvo je također dokazao da su autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje 5 puta sigurnije od autosjedalica okrenutih u smjeru vožnje.

Američko Pedijatrijsko Društvo također preporuča da se djeca voze okrenuta suprotno smjeru vožnje barem do navršene dvije godine.

Autosjedalica BeSafe iZi Kid i-size Vašem djetetu omogućava vožnju u smjeru suprotnom od smjera vožnje do otprilike 4 godine starosti - tj. do 18 kilograma (djeca bi trebala sjediti okrenuta suprotno od smjera vožnje što je duže moguće). Sukladno i-size regulativi zabranjeno je voziti djecu u smjeru voženje do navršenog 15. mjeseca života, a BeSafe preporuča da se djeca voze u smjeru suprotnom od smjera vožnje barem do navršene treće godine života.


Pogledajte: Sigurnost / Zašto suprotno od smjera vožnje
Pogledajte: Sigurnost / BeSafe preporuke

Glavne osobine

 1. Pametan pristup  Autosjedalica se lako prilagođava kada je dijete u njoj, jer se oslonac za glavu i pojasevi proporcionalno namještaju jednostavnim pokretom. Magneti u ramenim oblogama drže pojaseve sa strane, tako da dijete možete lako staviti u autosjedalicu.

2. Patentirana vodilica pojasa Mi u BeSafeu dajemo sve od sebe kako bi naše autosjedalice bile što sigurnije, ali i jednostavne za postavljanje. Pojas s uporištem na 3 točke i sustav zaključavanja uvijek se mogu vidjeti. To je najbolje rješenje za izbjegavanje nepravilnog postavljanja.

3. Sigurnost u 5 točaka Pojasevi s uporištem na 5 točaka bolje štite vaše dijete jer distribuiraju sile preko najjačih dijelova djetetova tijela – ramena i bokova – a ne samo preko trbuha i prsa. To je razlog zašto BeSafe koristi pojaseve s uporištem na 5 točaka na svim autosjedalicama s unutarnjim pojasevima.

4. SIP+ Novo inovativno rješenje SIP+ (Side Impact Protection+) pruža još bolju zaštitu u slučaju bočnog udara. SIP+ se postavlja na bok sjedalice prema vratima automobila. 

5. Prilagođavanje prema rastu djeteta Dizajn dječjih autosjedalica BeSafe omogućuje jednostavno prilagođavanje kako dijete raste. Pojasevi i oslonac za glavu mogu se lako prilagoditi prema visini djeteta, a jastučići se mogu skinuti. 

6. Više prostora za noge Radi bolje iskoristivosti prostora u autu naša se najnovija dječja autosjedalica može postaviti na kompaktan način podešavanjem sigurnosnog oslonca i ISOfix ručica. Naše patentirano rješenje omogućuje da se baza zatim može prilagoditi i tako pružiti više prostora za noge kada bude potreban.

7. Sigurnosni oslonac pri stražnjem sudaru Snažni sigurnosni oslonac ograničava zakretanje autosjedalice prema gore i unatrag pri udaru u stražnji dio vozila. To inovativno rješenje zadržava autosjedalicu na na mjestu i tako štiti dijete. BeSafe upotrebljava i jedinstveni sustav za apsorbiranje energije s ISOfix ručicama koje ograničavaju djelovanje sila na dijete.

8. Pravilno postavljanje Pravilno postavljanje nužno je kako bi se postigle maksimalne sigurnosne performanse koje sjedalica nudi. BeSafe je pojednostavio postavljanje uvođenjem nekoliko indikatora i jednostavnih metoda namještanja. No bez obzira na to, uvijek je potrebno pročitati korisnički priručnik i točno se pridržavati uputa za postavljanje.

9. Podni oslonac Potporna noga podupire autosjedalicu pri frontalnom sudaru. Indikatori u boji i zvučni indikatori pokazuju kada je potporna noga u ispravnom položaju u kojem autosjedalica djetetu pruža optimalnu zaštitu.

10. Sigurnosni sustav na klik (CSS) = ISOfix/FIX ISOfix pruža brz i jednostavan način za namještanje autosjedalice, čime se smanjuje opasnost od nepravilnog postavljanja. ISOfix predstavlja najbolju metodu kad je u pitanju sprječavanje nepravilnog postavljanja. Dokazi za to podastrijeti su u nekoliko studija o nepravilnoj upotrebi. Vaše je dijete tako zaštićeno na najbolji mogući način, svaki put. 

 

Testovi i certifikati

Testovi i nagrade iZi Kid X2 i-Size

Testovi i nagrade iZi Kid X2 i-Size

Dodatna oprema

Dječje ogledalo

Dječje ogledalo

Skupljač remena

Skupljač remena

Zaštita za sjedalo

Zaštita za sjedalo

Ljetna presvlaka, tirkizna

Ljetna presvlaka, tirkizna

Ljetna presvlaka, bež

Ljetna presvlaka, bež

Ljetna presvlaka, bijela

Ljetna presvlaka, bijela

iZi Kid X2 i-Size / Boja br.46 / Siva - unutrašnjost automobila / Preporučena maloprodajna cijena: 4.519,00 kn iZi Kid X2 i-Size / Boja br.64 / Black Cab / Preporučena maloprodajna cijena: 4.385,00 kn iZi Kid X2 i-Size / Boja br.01 / Midnight Crna / Preporučena maloprodajna cijena: 4.479,00 kn iZi Kid X2 i-Size / Boja br.02 / Metallic siva / Preporučena maloprodajna cijena: 4.479,00 kn iZi Kid X2 i-Size / Boja br.03 / Ivory bež / Preporučena maloprodajna cijena: 4.479,00 kn iZi Kid X2 i-Size / Boja br.07 / Sunset crvena / Preporučena maloprodajna cijena: 4.479,00 kn
Za informaciju o cijeni odaberite željenu boju.

Copyright © 2011 HTS & Mikroedra   e-mail: info@besafe.hr